Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Loka se v decembru 2019 marsikaj dogaja. Ob obilici pisanja testov najdejo naši učenci čas tudi za kaj drugega, na primer za izdelovanje novoletnih voščilnic, okraskov, zavijanja darilc,… Ampak brez petkove ekipe »prazničnih vil« in »škrata«: Urške, Špele, Tie, Žive, Ivone, Nadje in Mihe, sploh ni šlo. Res, da so manjkali od ur pouka, a so se strašno potrudili in izdelali marsikaj lepega. Ni jim bilo dolgčas. Nekdo je moral samo »bdeti« nad njimi. Vsake toliko časa jih je prišla pogledat učiteljica likovne umetnosti, pa učiteljica gospodinjstva. Tudi njej so pomagali med drugimi pri pripravi jedilnice za prireditev društva Sožitje, ki vsako leto gostuje s praznično predstavo. Imeli pa so še toliko časa, da so se poslikali, kje drugje, kot v šolski knjižnici, kjer se je vse to dogajalo.

Do konca starega leta se bo na šoli zvrstilo še ogromno prireditev, učenci pa bodo sodelovali tudi v različnih predstavah izven šole, recimo v krajevnih skupnostih, Domu starejših občanov Črnomelj,…

Otroci vse to radi počnejo, saj se ob tem, ne samo zabavajo, ampak tudi učijo in se družijo med seboj, kar je v današnjem hitrem tempu življenja še kako potrebno. Z mladimi je res lepo delati!

Maja Špringer, knjižničarka OŠ Loka

 

Dostopnost