Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V četrtek, 12. 11. 2015, smo se učenci 6. a razreda povzpeli na Mirno goro v okviru planinske šole.

Pot smo pričeli pri kažipotu Planinskega društva Črnomelj in nadaljevali po markirani poti. Prvi postanek smo imeli pri cerkvi sv. Sebastjana, kjer smo dobili učne liste in se razdelili v skupine. Po pol ure hoje smo zagledali Otovški most. Ustavili smo se tudi pri cerkvi Marije Hilf (Marije pomagaj) v Rodinah. Po dolgi uri hoje smo prispeli na Planino. Tam smo se odžejali z vodo iz izvira, ki smo si ga tudi ogledali. Pot smo nadaljevali po strmi gozdni učni poti, ki je vodila do doma na Mirni gori. Nato smo se razvrstili po sobah in pohiteli na kosilo. Postreglo nas je osorno, a sicer prijazno osebje. Potem smo se igrali v Zmajevi dolini in nekateri so celo plezali.

Zvečer smo se podali na vrh Mirne gore in ob ognju pekli slastne hrenovke in kruh. Kasneje smo se v koči posladkali s palačinkami. Tako je kmalu napočil čas za spanje.

Zjutraj smo se odpravili na stolp, kjer smo našli zlato skrinjico in slišali legendo o Slivnici in Kleku. Pot navzdol nas je vodila na strašno pokopališče Kočevarjev. Utrujeni smo prispeli na Vrčice, kjer nas je pričakal avtobus in nas pripeljal do OŠ Loka.

Tako se je naše potovanje 13. 11. 2015 zaključilo.

Neli D., Neža B., Klara M., Kaja Ž. in Nuša J.

 

]]>

Dostopnost