Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Dragi učenci in učitelji.

UNESCO je 5. oktober kot svetovni dan učiteljev razglasil leta 1993. Dan učiteljev je priložnost, da jim izrazimo priznanje za njihovo bistveno in ključno vlogo, ki jo imajo pri izobraževanju in razvoju naše družbe. Učenci se danes spomnite, da so bili tudi učitelji nekoč samo učenci, s podobnimi željami in interesi kot vi. Zato smo učitelje povprašali, kaj so si želeli postati kot odrasli, katero knjigo so imeli najrajši, ko so bili stari toliko kot vi in kaj imajo najraje pri poklicu učitelja. Ali veste, da imajo učitelji posebno vlogo tudi kot liki v knjigah?

Zato učitelji in učenci lepo vabljeni v knjižnico, kjer si lahko ogledate razstavo posvečeno učiteljem, učenci pa boste spoznali, kakšne želje so imeli vaši učitelji, katere knjige so najraje prebirali in kaj imajo najraje pri proučevanju in si hkrati tudi prelistate knjige, kjer so učitelji pomembni knjižni junaki.

Vsem učiteljem in vzgojiteljem naše šole pa čestitamo ob njihovem prazniku in se zahvaljujemo za trud, ki ga vlagajo v izobraževanje in vzgojo mladih.

Besedilo je po šolskem radiju brala Lea Vrtin iz 7. c., pod mentorstvom knjižničarke Urše Prus.

]]>

Dostopnost