Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Za izjemni uspeh  na Svetovnem prvenstvu v karateju iskrene čestitke našim učencem Ester, Swenu in Michelu Horn in trenerju (očetu) Franju. Učenci, delavci in vodstvo OŠ Loka vam  želimo obilo odličnih dosežkov tudi v prihodnje! 

V nadaljevanju objavljamo celotno poročilo tajništva kluba:

Minuli vikend je v Subotici v Srbiji potekalo Svetovno prvenstvo v karateju Global Karate – Martial arts association HACHI-O-KAI, ki se ga je udeležilo preko 700 tekmovalcev, med njimi tudi člani in trener Karate kluba Krka iz Črnomlja. V zelo močni mednarodni konkurenci, so vsi štirje pokazali izjemno telesno in psihično pripravljenost in si v svojih kategorijah priborili naslove svetovnih prvakov.

Ester Horn je osvojila zlato medaljo v kategoriji deklic 9 let v disciplini kate posamezno. Za osvojitev naslova je Ester morala skozi tri kroge tekmovanja. Tako se je v prvem krogu srečala z nasprotnico iz Poljske, v drugem krogu z nasprotnico iz Srbije in v finalnem tretjem krogu z nasprotnico iz Avstrije. Vse tri je Ester zanesljivo premagala in pokazala izjemno dominanten nastop v svoji starostni kategoriji ter tako po uspešnih nastopih s prikazom različnih kat ( Hean – Nidan, Hean – Sandan, Hean – Godan) osvojila zlato medaljo.

Swen Horn je osvojil zlato medaljo v kategoriji dečkov 11 let v disciplini kate posamezno. Podobno je tudi on za osvojitev naslova premagal tri nasprotnike in sicer v prvem krogu iz Srbije, v drugem iz BiH in v finalnem krogu nasprotnika iz Poljske s prikazanimi mojstrskimi katami Basai-dai, Gion in Godshi-shiho-sho.

Naslov svetovnega prvaka med mladinci v katah posamezno je s tremi izjemno uspešnimi in dominantnimi nastopi uspel osvojiti (že) izkušeni Michel Horn, ki je v prvem krogu premagal nasprotnika iz Srbije, v drugem iz Madžarske in v tretjem-finalnem krogu nasprotnika iz Ukrajine. Vsi Michelovi nastopi so bili pohvaljeni s strani trenerjev, sodnikov in drugih obiskovalcev, saj je svojo izjemno močno psihično pripravljenost pokazal prav v vsakem nastopu ter s tem dokazal, da sodi v sam vrh svetovnega karateja, da predstavlja velik up v okolju v katerem živi in se od njega tudi v prihodnje s strani kluba veliko pričakuje.

V izjemni, nepričakovano številčni in močni mednarodni konkurenci, je v kategoriji veteranov 35+ let do naslova svetovnega prvaka prišel tudi trener kluba Franjo Horn. Franjo je moral za osvojitev naslova kar skozi štiri kroge tekmovanja. Kot so nekateri dejali, je njegova energija, ki jo prenese na tatami neverjetna. Ob njegovem nastopu vse v športni dvorani utihne in vse prevzame občutek moči, samozavesti, koncentracije, nato sledi aplavz. In vsi spet komaj čakajo njegov nastop…Trener je prejel ogromno pohval in kot to dokazuje že desetletja, tudi tokrat ni bilo nič drugače. Ponovno je dokazal, da je eden najuspešnejših tekmovalcev veteranov na svetu, ter v svojo bogato zbirko medalj iz največjih tekmovanj dodal še eno zlato medaljo. 

Zelo ponosni smo, da v našem okolju delujejo športniki, kot so naši črnomaljski karateisti. Veselimo se njihovih novih podvigov in jim ob teh izjemnih dosežkih iskreno čestitamo.

 

 ]]>

Dostopnost