Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[OŠ Loka Črnomelj in njeni učitelji se vključujejo v veliko različnih projektov in strokovnih izobraževanj. Eden takšnih projektov v katerem sodelujemo, je tudi mednarodni projekt RISE (Roma Inclusive School Experiences), ki ga financira Evropska unija. V sklopu tega projekta je bilo v soboto, 24. 11. 2018, usposabljanje, ki smo se ga udeležili tudi nekateri učitelji OŠ Loke Črnomelj. Usposabljanje je organiziral in gostil RIC Novo mesto. Naziv usposabljanja je bil »S transakcijsko analizo do uspešne inkluzije Romov v vzgojo in izobraževanje«.

Usposabljanja se je udeležilo 36 strokovnjakov z osnovnih šol:

Na usposabljanju je bila predstavljena aplikativna vrednost transakcijske analize pri reševanju konfliktov in motivaciji Romov k aktivnem vključevanje in sodelovanju v vzgojno izobraževalnem procesu ter razvijanju socialnih in medkulturnih kompetenc.

Učitelji smo bili vzpodbujeni k premišljenemu in aktivnemu delovanju proti diskriminaciji, razvijanju zavesti o pomenu in načinih vključevanja Romov v socialno okolje. Aktivnost je del projekta RISE (Roma Inclusive School Experiences).

Peter Mravinec

]]>

Dostopnost