Skoči na glavno vsebino

OŠ Loka Črnomelj je v nedeljo, 19. 5. 2019, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma osvojila priznanje strokovne komisije (delimo si ga z OŠ dr. Franceta Prešerna iz Ribnice in OŠ Prežihovega Voranca iz Jesenic) v verižnem eksperimentu. Nagrada strokovne komisije pomeni, da je bil verižni eksperiment uvrščen med tri najboljše, ki so si med sabo enakovredni (delijo 1. mesto). Verižni eksperiment je skupek naprav, ki se poganjajo ena za drugo, tako da prejšnja sproži naslednjo, v stilu podiranja domin.

Prireditev je bila letos že 15. zapored. Letos je bila združena s proslavo ob 70 letnici DMFA in je potekala pred polno Gallusovo dvorano (okrog 1400 gledalcev). Zaradi tega je bila konkurenca še toliko večja. 

Ostale šole (razen prej naštetih, s katerimi si delimo nagrado) niso bile kos napravi OŠ Loke Črnomelj, saj se je naša naprava pokazala za vrhunsko, čeprav smo se ga letos udeležili prvič. Naš verižni eksperiment je bil edini, ki je vseboval 3D tiskane dele, ki so jih narisali učenci, edini je vseboval svetlobne učinke, kot je LED, in v njem je bilo vključenih največ različnih fizikalnih pojavov, ki so bili soodvisni eden od drugega. To so bile stvari, ki so prepričale komisijo, katera je bila sestavljena iz strokovnjakov iz tehniškega področja.

Iskrene čestitke Davidu Rožmanu, Neji Žabčič Grabrijan, Mihi Miheliču, Luki Dojčinovu in Davidu Judniču ter mentorju Petru Mravincu.

Iskrene čestitke Davidu Rožmanu, Neji Žabčič Grabrijan, Mihi Miheliču, Luki Dojčinovu in Davidu Judniču ter mentorju Petru Mravincu.

Dostopnost