Skoči na glavno vsebino

Za nami so objave rezultatov pesniškega natečaja Župančičeva frulica. Letos sta se med pet najboljših osnovnošolskih pesnikov uvrstili naši učenki Zara Kavčič mentorice Katje Peganc in Asia Prijanovič mentorice Maje Kunič.

Med pet najboljših srednješolskih pesnikov pa se je uvrstila nekdanja učenka OŠ Loka Črnomelj, dijakinja črnomaljske gimnazije Urška Bahor, ki ji je bila tudi letos mentorica Maja Kunič. Urška je osvojila še 1. mesto med 32 srednješolci iz vse Slovenije na natečaju poezije in kratke proze Slavističnega društva Dolenjske in Bele krajine Ujeti trenutki.

Ni kaj, OŠ Loka Črnomelj očitno ponuja zelo ugodno klimo za poezijo, saj v zadnjih letih tu (z)raste veliko mladih pesnic. Sploh če se spomnimo lanskega šolskega leta, ko se je Urška Bahor s svojo sošolko Urško Jurajevčič na natečaju Župančičeva frulica ravno tako prebila med pet najboljših pesnikov v Sloveniji. Urška Jurajevčič pa je nato na zaključnem izboru lanskega natečaja osvojila prvo mesto v kategoriji osnovnošolskih pesnikov.

Zari, Asii in Urški iskreno čestitamo in jim držimo pesti, da bi se čim bolje odrezale na zaključnem izboru Župančičeve frulice za najboljše mlade pesnike.

Novinarski krožek OŠ Loka Črnomelj

Dostopnost