Skoči na glavno vsebino

Kot smo že poročali, sta se na natečaju Župančičeva frulica dve učenki OŠ Loka Črnomelj uvrstili med najboljših pet osnovnošolskih pesnikov: to sta Zara Kavčič in Asia Prijanovič.

Z veseljem sporočamo, da je Asia postala najboljša pesnica v državi – dobitnica Župančičeve frulice 2019! Naj navedemo odlomek iz utemeljitve strokovne komisije:

»Asia Prijanovič s svojo liriko presune, sune naravnost v čuječe bralčevo srce. Najprej s presenetljivostjo izbrane, izborjene pesniške besede, ki je silno nenavadna za osnovnošolsko pesniško dušo. Potem z zavidanja vredno, tenkočutno držo do smrti in umiranja. Človečno, čuječno držo, ki je po navadi ne premore niti odrasel, naj bo še tako izobražen in razgledan človek, kaj šele osnovnošolsko bitje. Potem še z močjo izpovedi, ki izžareva totalno nenavadno mlado zrelost izpovedovalke. In tudi s podobami sveta, ki vzniknejo pred bralci v sijajni krhkosti pesniškega sveta …«

Če bi radi prebrali katero od Asijinih nagrajenih pesmi, prelistajte brošuro Župančičeve frulice – zbirko pesmi najboljših osnovnošolskih in srednješolskih pesnikov 2019, ki jo najdete na spodnji povezavi:

https://www.zik-crnomelj.eu/site/assets/files/1104/upanciceva_frulica_2019.pdf

O Asii je objavljen tudi članek v zadnjem Dolenjskem listu.

Asii za dosežek prisrčno čestitamo in ji želimo lepe počitnice, polne zanimivih dogodivščin – pa tudi dobre poezije.

Dostopnost