Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 19. septembra, smo se učenci 6.a odpravili na Mirno goro. Avtobus nas je odpeljal do Rodin. Od tam smo se odpravili peš do Planine. Tu smo spoznali gozdarko Katjo. Z njo smo si ogledali muzej na prostem in nagačene živali. Nato nas je po gozdni učni poti odpeljala proti vrhu. Povedala nam je veliko zanimivih stvari o drevesih in ostalih rastlinah, ki smo jih srečali na poti. Pokazala nam je tudi past za lubadarje, kako deluje in lubadarje, ki so se ujeli vanj. Ko smo prispeli do koče, nas je oskrbnica pričakala s toplim čajem in sadjem. Po zelo dobrem kosilu smo šli vsi v svoje sobe. Temu je sledilo reševanje delovnih listov, ki so preverjali naše znanje, ki smo ga pridobili med potjo. Odšli smo na sam vrh Mirne gore.

Zakurili smo taborni ogenj in spekli hrenovke in penice. Igrali smo nogomet, badbinton in se zabavali ob toplem ognju. Ko se je stemnilo, smo odšli v kočo na palačinke in topel kakav. Po večerji smo šli po sobah na nočni počitek.

Drugi dan, po zajtrku, nas je obiskal planinski vodnik Janez, ki nam je pokazal planinsko opremo in nas opozoril na kaj moramo paziti v gorah. Preizkusili smo se tudi v plezanju po kamnitem zidu. Nato smo odšli do Vrčič, kjer nas je pričakal avtobus.

Preživeli smo dva prekrasna dneva, ki jih ne bomo pozabili.

Učenci 6. a razreda

Dostopnost