Skoči na glavno vsebino

Ne, ne, ni pomote. »Tudi v tretje gre rado!«

V torek, 19. novembra 2019, smo v šolski knjižnici OŠ Loka spet gostili eno babico, tokrat babico Sonjo, ki je hkrati tudi pomočnica ravnateljice. Predstavila se je s čudovito pravljico Pod medvedovim dežnikom, pisateljice Svetlane Makarovič.

Tretješolci, katerim je pripovedovalka Sonja na slikovit način predstavila zgodbico o prijaznem medvedu z rdečim dežnikom in ošabni lisici z zelenim dežnikom, so bili na začetku malce presenečeni, saj babice ni bilo od nikoder.  Morali so jo poklicati in počakati, da je prišla. Začudeni, ker to zanje ni bila prava babica, so jo prosili, naj jim to dokaže. In res jim je pokazala na računalniku fotografije svojih štirih vnukinj.

Otrokom so »zasijale« oči in z odprtimi usti so poslušali Sonjino pripoved, pri kateri so zelo pridno sodelovali s plišastimi igračami: medvedom, zajcem, miško, veverico, srnico in lisico.

Ob dobrem vzdušju  je čas izredno hitro minil. Otroci so se z lepimi mislimi in bučnim aplavzom zahvalili Babici Sonji za krasen nastop ter se posladkali z medenjaki.

 

Knjižničarki Maja in Urša

Dostopnost