Skoči na glavno vsebino

POZDRAVLJENI UČENCI IN STARŠI

Mineva že drugi teden dela na daljavo. Upamo, da ste zdravi in da vam drugačna oblika dela ne povzroča prevelikih težav. Izobraževanje na daljavo od vseh nas zahteva prilagoditve učnega procesa, ki pa mora v sicer drugačnih izvedbenih oblikah teči dalje. Šole v Sloveniji smo se pokazale kot ena temeljnih institucij družbe, ki ne odpove tudi v okoliščinah v katerih smo se znašli učitelji, učenci in starši.

Učenci, ki še niste uspeli vzpostaviti stika z učno snovjo, ki vam jo pošiljajo učitelji, prosimo, da to storite. Sporočite svojim razrednikom v čem je težava, da skupaj najdemo pot do rešitve. Razrednik je prva oseba na katero se obrnite za pojasnila in podporo, ker pozna učenčeve zmožnosti ter posebnosti vaše družine. Ko bo Vlada RS sprejela sklep, da se učenci lahko zopet vrnete v šolske klopi, ne bo časa za podrobne razlage snovi za nazaj, zato se že sedaj potrudite po svojih najboljših močeh. Verjamem, da ni lahko.

Starši, prav je, da pomagate svojih otrokom in jih spodbujate pri delu, ni pa potrebno, da se ves čas njegov učitelj. Tudi v tem času je potrebno še bolj krepiti odgovornost in samostojnost. S svojim otrokom naredite urnik dnevnega poteka dela, ki pa naj večinoma poteka dopoldne.

V tretjem tednu dela na daljavo bomo spremenili nekatere načine objav učne snovi ter komunikacijo z učenci predvsem na predmetnem pouku. Starši ste prejeli podatke o AAI prijavi otroka in navodila za prijavo v spletne učilnice v MS Teams. V spletni učilnici sledite navodilom učitelja. Spletne učilnice se nahajajo na naslovu https://o365.arnes.si. Povezavo do njih imate na šolski spletni strani. Tehnično pomoč pri prijavi in uporabi tovrstnega spletnega učenja bo nudila Katarina Pavlakovič. Dosegljiva bo preko e-pošte: katarina.pavlakovic@os-loka-crnomelj.si.  Rešitev za vaše težave bo poiskala v najkrajšem možnem času. V primeru vsebinskih težav se obrnite na učitelja (izvajalca), ki predmet poučuje (kontaktni podatki učiteljev).

Pouk na daljavo nadomešča proces dela v razredu in ni še znano, koliko časa bo potreben. Ministrstvo pripravlja navodila tudi za ocenjevanje znanja.

Dragi učenci in starši, delo za šolo je pomembno, a je le del našega življenja. Zato se ni vredno zaradi tega prepirati in krhati odnosov v svojih družinah. Naj bo ta čas, ko smo vsi skupaj doma, čas za pogovore, družino, občutek varnosti … Skupaj zmoremo.

ravnateljica Damjana Vraničar

Dostopnost