Skoči na glavno vsebino
  1. maja 2020 so, po več kot dvomesečnem »učenju od doma« zaradi korone virusa, zopet prestopili prag otroci 1. triade. Med tem, ko so se ostali učenci še vedno šolali »na daljavo«, je v šolski knjižnici že začelo »vreti«.

Knjižničar Anton je poskrbel za prenovo obličja na panoju pred knjižnico. Na barvnih lističih je povzel dogodke, ki so se zvrstili v aprilu in maju 2020.

V prvem tednu junija 2020 pa so se vrnili tudi četrtošolci in petošolci. Na šoli je spet lepo »završalo«, kot v dobrih starih časih.

Tudi naša petošolka Katja Adlešič si je po dvomesečnem delu »od doma« prislužila simbolično knjižno nagrado, ki jo je v ponedeljek, 1. 6. 2020, prišla z veseljem iskat.

Knjižničarka ji je »na varnostni razdalji« čestitala, se ji zahvalila za neutrudno sodelovanje v bralnem projektu Moja najljubša knjiga meseca (za meseca april in maj 2020), zaželela pa ji je tudi, da je tako pridna bralka knjig še naprej.

Vsekakor se bodo naše dejavnosti, vse v »dovoljenih mejah«, v knjižnici nadaljevale. Otroci bodo do konca šolskega leta le še vračali izposojeno knjižno gradivo, učbenike,…

Že s tem, da se bodo do sredine tedna vrnili v šolo vsi otroci, smo zelo zadovoljni. Srčno pa si vsi želimo, da bi se »koronček« čez poletne počitnice umiril, da bi v jeseni spet veselo zakorakali v razrede vsi učenci in učitelji.

Maja Špringer, knjižničarka OŠ Loka

Dostopnost