Skoči na glavno vsebino

Ob zaključku šolskega leta 2019/20 najprej čestitamo vsem 300 mladim bralcem (od 1. do 9. razreda), ki ste letošnje bralno tekmovanje uspešno »pripeljali do konca«, kljub koronačasu, ki nas je spremljal v  preteklih mesecih. Čestitke naj se »dotaknejo« tudi njihovih mentoric in mentorjev, ki ste otroke spremljali »na daljavo«.

Vsekakor pa ne smemo pozabiti pohvaliti tudi staršev otrok, ki ste svoje mlade bralce spodbujali doma in jim »kazali pot do lepe, pisane besede«.

Hvala in čestitke vsem!

Posebej pa pohvalimo 16 »zlatih bralcev«, ki ste pridno tekmovali za Bralno značko vseh devet let. Spominska priznanja in pesniško zbirko Pesmi iz galerije, avtorja Andreja Rozmana Roze, so devetarji dobili na valeti v petek, 12. junija 2020.

Ostali pridni »značkarji«  pa boste priznanja za vaš trud prejeli ob koncu šolskega leta pri vaših razredničarkah oziroma razrednikih. Letošnja skupna, zaključna prireditev, ki naj bi bila 14. maja 2020, z gostjo – pravljičarko Anjo Štefan, je zaradi izrednih razmer »odpadla«. Bomo pa gostjo z veseljem pričakali naslednje šolsko leto. Upajmo, da nam bodo razmere naklonjene.

Spoštovani, želimo vam uspešen zaključek šolskega leta in tudi med počitnicami vzemite v roke kakšno dobro knjigo in jo preberite. Prav gotovo vam ne bo žal. Pa srečno!

Knjižničarja Anton Jakša in Maja Špringer

Dostopnost