Šolska vrata se bodo na OŠ Loka Črnomelj odprla v TOREK, 1.  9. 2020.  

 • Učenci 1. razreda matične šole Loka začnete pouk ob 900 in skupaj s starši pridete v jedilnico šole, kjer si boste ogledali lutkovno predstavo. Po predstavi boste skupaj s starši odšli na vašo lokacijo, v poslovno stavbo Stratus, kjer učence prevzamejo razredničarke. Starši jih pridete iskat ob 1100
 • Učenci 2. in 3. razreda pričnete pouk na lokaciji poslovne hiše Stratus ob 8.30 (10 minutni zamik zvonjenja zaradi prevoza).  
 • Za učence od 4. do 9 .r.  se pouk začne ob 8.20.  Učenci 4. razredov  počakate na avtobusni postaji in  4. a in 4. b skupaj z učiteljicami odidete na Podružnico Adlešiči, 4. c pa bo razredničarka odpeljala v razred.  
 • Učenci 5. razredov se zberete v telovadnici šole. Skupaj z razredniki boste odšli v vaše razrede na Srednji šoli Črnomelj.  
 • enci 6.  razredov se zberejo v jedilnici. 
 • Učenci 7. razreda se zberejo pred starim glavnim vhodom. 
 • Učenci 8. in 9. razreda se zberete pred novim vhodom. 

Pouk bo  prvi dan trajal do 11.30. 

Avtobusi zjutraj  vozijo po voznem redu (2 .dovoz), po pouku pa odpeljejo po 11.30 v vse smeri. 

Pouk na Podružnični šoli Adlešiči in podružnični šoli Griblje se bo začel  ob 8.20 za učence od 2. do 5. razreda, za prvošolce ob 9.00.  

PŠ Adlešiči: 

Avtobus gre iz smeri Žuniči prvi šolski dan ob 7.10. Iz smeri Tribuče gre avtobus ob 8.00. 

Odhod  avtobusa  za učence  2. do 5. razreda podružnice  Adlešiči  bo ob 11.15.

Prvošolci Podružnic Adlešiči in Griblje končajo ob 1100

Spoštovani starši, obveščamo vas, naj v šolo v novem šolskem letu prihajajo zdravi otroci. Prosimo, da pri tem upoštevate naslednje:

 1. V zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
 • Otroku ni bila odrejena karantena.
 • V zadnjih 14 dneh nam zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.
 • Če se bodo pri mojem otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba
  s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.

Če vaš otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2
pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.
V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Priporočamo vam, da otrok omeji stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in osebami
s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so le-ti bolj ogroženi
za težek potek bolezni.

Osnovne informacije o COVID-19

Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80% okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, tveganje za težek potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

V primeru, da ima otrok zdravstvene omejitve za prisotnost pri pouku v šoli v času pojavljanja okužbe s SARS-CoV-2, se posvetujte z otrokovim izbranim osebnim zdravnikom.