Skoči na glavno vsebino

V aprilu 2021 smo se knjižničarji na OŠ Loka Črnomelj odločili, da bomo v letošnjem šolskem letu obeležili 60 let Bralne značke tako, da bomo v zadnjem majskem tednu vsem 276 bralcem podelili bralna priznanja knjižničarji, in sicer v »razrednih mehurčkih«.

»Zlati bralci« – teh je letos 19 – pa bodo na valeti dobili spominska priznanja za vztrajno branje knjig vseh devet let in knjižno nagrado. Vse to jim bosta na prireditvi podelili ravnateljica in njena pomočnica.

Ob podelitvi si bodo lahko mladi bralci 1. triade ogledali še kratek filmček z naslovom Govoreči Tom in Bralna značka, ki ga je ob tej priložnosti posnelo Društvo Bralna značka.

Za učence bralce 2. in 3. triade pa smo knjižničarji in računalničarka poleg priznanj pripravili filmček, ki v kratkem obsegu zajame zgodovino bralnega udejstvovanja na tem področju.

Kljub temu da se nam je povabljena gostja, pravljičarka in pesnica, Anja Štefan, zaradi aktualnih razmer »izmuznila iz načrtov«, smo prepričani, da bodo mladi nadobudneži dobili dovolj bralne spodbude za čudovito delo, ki mu pravimo BRANJE.

Knjižničarji OŠ Loka Črnomelj

Povezava na filmčka:

https://www.youtube.com/watch?v=XOi_i-HKyXA  (povezava na filmček za učence 1. triade – Govoreči Tom in Bralna značka)

https://video.arnes.si/watch/wwnvfzpjb0vr (povezava na filmček za učence 2. in 3. triade – 60 let Bralne značke)

Dostopnost