Skoči na glavno vsebino

Na Podružnični šoli Adlešiči smo ob prijavi na projekt v tednu umetnosti načrtovali družabno-kulturni dogodek, ki bi povezal vse učence naše šole, hkrati pa bi z njim mlade opomnili o pomembnosti umetnosti v našem okolju. Ker smo dobršen del šolskega leta delovali na daljavo – ob elektronskih napravah, smo se odločili, da naše aktivnosti izpeljemo na prostem; v naši prelepi naravi ter temo ustvarjanja naslovimo Šola po meri vseh. Učenci so s svojim ustvarjanjem na različnih področjih želeli predstaviti otrokom prijazno, vključujočo šolo. 

Najprej smo se odpravili do reke Kolpe, kjer smo nabrali potrebni naravni material – kamenčke, vejice, školjke … Z nabranim smo v skupinah ustvarjali. Z nastalimi izdelki smo okrasili okolico naše šole. 

Da je tudi ples in petje del naše kulture in umetnosti, smo učence opomnili z ljudskimi plesi in pesmimi Lepa Anka, Hruške jabuke, slive, Izak, Jakob, Abraham … 

Učenci 1. in 2. razreda PŠ Adlešiči so v tednu umetnosti vadili ples Gremo okrog sveta in igrico z naslovom Šola ter izdelovali akvarije. 

Mentorji: Katarina, Darko, Tadeja, Renata

Dostopnost