Skoči na glavno vsebino

Od 24. 5. do 30. 5. 2021 je na pobudo Zavoda RS za šolstvo potekal drugi teden umetnosti v šoli. Teden je namenjen opozarjanju na pomen umetnosti v šoli. Pomembno je spodbujanje ustvarjalnosti pri mladih. Tema letošnjega Tedna umetnosti v šoli in vrtcu je bila Moja dežela danes in jutri. Tudi na naši šoli so potekale različne dejavnosti. Mentorice so o delavnicah zapisale nekaj besed, ogledate pa si lahko tudi nastale izdelke. 

3. RAZRED JE SPOZNAVAL SLIKARJE

V tednu umetnosti smo se z učenci 3. razredov OŠ Loka Črnomelj posvetili spoznavanju priznanih likovnih umetnikov in njihovih stvaritev. Spoznali smo, da je že zapolnitev likovnega prostora s črtami in barvnimi ploskvami, kot jih je ustvaril slikar Piet Mondrian, zelo zanimivo in ne tako preprosto likovno ustvarjanje. 

V drugem delu pa smo posnemali impresionistične slikarje in ustvarili makovo polje s slikanjem s tempera barvami ali naredili sliko s kolažem. 

Spremenili smo se v prave umetnike – začetnike. 

Svoja dela smo razstavili v avli naših učnih prostorov na PH Stratus. Ponosni smo, ker se na njih ustavijo številni pogledi učencev, obiskovalcev in staršev, ki pokukajo v naše prostore skozi vhodna vrata, do koder pripeljejo svoje šolarje. 

Mentorice, učiteljice 3. razreda 

DELAVNICA PRAVLJIČNIH HIŠK V 4. c 

V Tednu umetnosti v šoli 2021 so učenci 4. c razreda oblikovali Pravljične hiške iz dass mase. 

Razstava hišk je v učilnici 1 v starem delu šole. 

Mentorica Marjetka Žunič 

INSTALACIJA V KNJIŽNICI 

V knjižnici so izvedli projekt z odpisanimi knjigami. Hišniki so napeljali vrvi pod strop, gor pa so učenke 8. razreda Nuša Hrelič, Sara Majerle in Sara Selakovič obesile odpisane knjige in s tem ustvarile prostorsko instalacijo.  

Knjižničarki in Špela Vraničar 

KIPARJENJE ​

V času tedna umetnosti so učenci Maša Hutar, Nika Franko, Jan Kotar, Sara Bahor in Živa Barič po pouku na soncu in ustrezni razdalji ustvarjali kipe za Mednarodno kiparsko kolonijo mladih na temo Blizu je daleč. 

FANTASTIČNA DEDIŠČINA 

V 6. a so učenci spoznali kolaž in fantazijski motiv. V svojem kolažu so morali prikazati predmete iz preteklosti, ki jih bomo uporabljali tudi v prihodnosti. Izdelke so poslali na natečaj. 

Mentorica Špela Vraničar 

Dostopnost