Skoči na glavno vsebino

Zara Kavčič, ki je letos končala deveti razred na OŠ Loka Črnomelj, je resnično vsestransko nadarjena. To leto je bila uspešna na prav vseh literarnih natečajih, na katere sta z mentorico Majo Kunič, ki na naši šoli že vrsto let navdihuje in usmerja mlade pesnike, poslali njene literarne izdelke. Tako je na natečaju 10. Mlada pesniška olimpijada s svojo pesmijo dosegla 3. mesto v državi. Na festivalu otroške poezije Rima raja so ji podelili priznanje za izborno pesem, uvrščeno med najboljše pesmi, prejete v okviru javnega natečaja. Tudi na natečaju Evropa v šoli se je s svojim spisom uvrstila na državni nivo. Junija pa nas je razveselila še s tem, da je s svojimi pesmimi zmagala na Župančičevi frulici in tako postala najboljša osnovnošolska pesnica v letu 2021.  

Zara je tudi dobitnica zlatega priznanja iz zgodovine (mentor Tomaž Grdešič) ter dveh srebrnih priznanj, in sicer Cankarjevega (mentorica Maja Kunič) in Dominkovega za področje astronomije (mentor Jure Hribar).  

Odlično se je odrezala tudi kot predstavnica otroškega parlamenta, saj je bila izbrana za zastopnico JV regije in je le-to predstavljala na zasedanju nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani (mentorica Helena Kambič).  

V intervjuju za šolski časopis Zeleni Jurij nam je zaupala, da sta njena najljubša predmeta v šoli slovenščina in zgodovina. Sama je že v 6. razredu napisala dramsko delo, ki so ga s sošolci tudi uprizorili na našem odru. Sicer pa je tudi navdušena glasbenica, saj igra tamburico v orkestru Dobreč, se uči violončelo in brenka na kitaro. Vsa leta je pela tudi v našem šolskem pevskem zboru. 

Vsestranski Zari želimo, da bi bila tako ustvarjalna in uspešna tudi v prihodnje, ko bo obiskovala srednjo šolo v Ljubljani.  

Novinarski krožek OŠ Loka Črnomelj  

Članek v DL, 22. 7. 2021:

Dostopnost