Skoči na glavno vsebino

V petek, 8. 10. 2021, se je iztekel naš skupni teden branja, imenovan Pet minut na dan vzemi knjigo v dlan. V nedeljo, 10. oktobra, pa se izteče tudi Nacionalni mesec skupnega branja 2021. V okviru dogodkov, ki so se odvijali v času Nacionalnega meseca skupnega branja 2021, se je posebna pozornost posvečala medgeneracijskemu branju in pomenu družinskega branja.  

Na naši šoli pa smo izpostavili resnice in dejstva o branju. Tako kot naše mišice tudi možgani potrebujejo redno aktivacijo, kar dosežemo z branjem. Z branjem se naučimo novih besed, kar vodi v večjo samozavest. Ob dobri zgodbi pozabimo na vse, kar nas teži. In pet minut branja pred poukom pomaga pri boljši osredotočenosti, če pa beremo zvečer, nam to pomaga pri boljšem spancu. In branje je poceni zabava. Knjige so vam na voljo že skoraj na vsakem koraku. 

Na kar nekaj lokacijah na šoli najdete tudi stenčase, posvečene Mednarodnemu mesecu šolskih knjižnic, letošnja tematika pa je Pravljice in ljudske povesti po svetu. Vabljeni v knjižnico, kjer vas pričakujejo ljudske pravljice vsega sveta. 

Knjižničarji se zahvaljujemo vsem sodelujočim, ki so se s pridružitvijo branja 5 minut na dan vključili v izvedbo projekta NMSB na OŠ Loka Črnomelj. Naj vam branje ostane v navadi.

Knjižničarji OŠ Loka Črnomelj 

Dostopnost