Skoči na glavno vsebino

Jesen je med lekcijami tisti letni čas,  ki odvrže vse, česar več ne potrebuješ in te pripravi, 
da boš čez zimo zacvetel na prag pomladi.  Pošteno je zakorakala v naše kraje in pridno barva liste dreves.  V vseh svojih skrivnostnih barvah je res nekaj posebnega.  

V tednu pred počitnicami smo izkoristili toplo in sončno vreme in ga preko različnih dejavnosti izkusili z vsemi svojimi čutili. 

V sredinem sončnem jutru in lesketajoči se rosi  smo se učenci in učitelji PŠ Adlešiči odpravili v bližnji gozd, nekateri razredi na sprehod, drugi na daljši pohod. Nabirali smo jesensko listje in kostanj, opazovali naravo, poslušali šelestenje jesenskega listja,  se pogovorili o gozdnih plodovih, živalih, sestavnih delih gozdnih rastlin in spremembah v gozdu jeseni. Starejši učenci smo si ogledali tudi živali na kmetiji Grabrijan na Selih. 

Učenci 1. in 2. razreda smo v gozdu tudi ustvarjali. Preizkusili smo se v zemeljski umetnosti imenovani land art. Nabrali smo naravne materiale (liste, palčke, kostanj) in v gozdu ustvarili cvet, ježka, drevo in obraz. Nekaj naravnega materiala smo odnesli s sabo v šolo, kjer smo iz nabranega materiala ustvarili jesensko sliko in odtiskovali liste.  

Prezračili smo tudi kompostnik na našem šolskem vrtu.  G. Milič je pripeljal traktorsko prikolico, na katero smo naložili težje razgradljiv material, ki ga je odpeljal na svoj velik kompost. Naš vrt, sadovnjak, cvetlične grede in tudi kompostnik so pripravljeni na zimski počitek.

Od ponedeljka do srede je pred šolo potekala zbiralna akcija starega papirja. Učenci so pomagali pri pospravljanju papirja v kontejner. Posebno doživetje je bilo opazovanje nalaganja kontejnerja na vozilo.

V petek je sledila še jesenska poslastica, in sicer peka kostanja.   

V mesecu oktobru smo zbirali igrače, knjige in družabne igre, ki jih učenci ne potrebujejo več, in jih podarili v dobrodelne namene.

Želimo vam prijetne jesenske dni. 

Učitelji PŠ Adlešiči

Dostopnost