Skoči na glavno vsebino

V šolskem letu 2021/2022 smo se na Osnovni šoli Loka Črnomelj odločili, da že drugo leto zapored izvedemo projekt Modri stol – nekdo misli nate. Vanj so bili vključeni učenci Podružnične šole Adlešiči, ki obiskujejo podaljšano bivanje. Odločili smo se, da projekt Modri stol izvedemo v sklopu mednarodnega dneva strpnosti, ki ga obeležujemo 16. novembra.  

Učenci so najprej razmišljali, kaj je to strpnost in kakšne so lastnosti strpnih ljudi. Pogovarjali smo se o drugačnih ljudeh in kako je pomembno, da smo strpni in spoštljivi do drugačnih od nas in drugače mislečih ljudi. Razmišljali smo tudi o tem, kako lahko vsak posameznik pripomore k boljšim odnosom med prijatelji, v razredu, v družini in skupnosti.  

Sledilo je barvanje stola z modro barvo, kar so učenci nestrpno čakali. S poslikavo stola smo nadaljevali čez nekaj dni, ko se je modra barva posušila. Na stol so učenci z rumeno barvo, ki predstavlja življenjsko energijo, napisali ključne besede, povezane s strpnostjo.  

Po uspešno končanem delu smo se dogovorili, da stol ostane na Podružnični šoli Adlešiči. Stol bo s svojo vsebino vse mimoidoče opominjal, kako je zlasti v teh težkih in stresnih časih pomembno, da smo strpni in potrpežljivi ter si medsebojno pomagamo. Samo s sodelovanjem, strpnostjo in medsebojno pomočjo bomo zmogli premagati vse težave in ovire v življenju. 

Dostopnost