Skoči na glavno vsebino

Lepo je, ko lahko koga razveseliš in mu polepšaš praznične dni …

Veseli nas, da smo lahko na OŠ Loka pripravili več aktivnosti, s katerimi smo polepšali praznične dni oskrbovancem in zaposlenim v Domu starejših občanov Črnomelj.  V sredo, 22. 12. 2021, smo jih tudi obiskali. Pred domom smo zapeli nekaj pesmic in pomahali oskrbovancem, ki so nas pričakali na balkonih. Pripravili so nam prisrčen sprejem in nas pogostili s toplim čajem in piškoti. Direktorica Doma starejših občanov Črnomelj, ga. Valerija Poljšak, se je OŠ Loka lepo zahvalila za okraske, virtualno novoletno prireditev in »punčke dobrih misli«.

Za sodelovanje smo se dogovorili že ob začetku šolskega leta in z Petro Simčič iz DSO Črnomelj naredili načrt.

  • Novoletna okrasitev

 Učenci so izdelovali novoletne okraske: šestošolci v okviru tehničnega dne; učenci pri neobveznem izbirnem predmetu umetnost in pri likovnem krožku. Njihova mentorica je bila Špela Vraničar. Pod vodstvom učiteljice Marjetke Žunič so se k temu prijetnemu opravilu pridružili tudi učenci 5. c in sicer pri interesni dejavnosti »vitezi dobrodelnosti in prostovoljstva«.

  • Punčke lepih želja

V mesecu novembru so se učenci iz 2. a in 2. b razreda z razredničarkama  Marijo Plavec in Zdenko Konda odločili, da bodo izdelovali punčke iz blaga in volne. Delali so jih z namenom, da jih podarijo oskrbovancem Doma starejših občanov v Črnomlju, da jim polepšajo praznične dni ter jim s pogledom na njihove izdelke privabijo nasmeh na obraz in obudijo spomine na otroško razposajenost. Ves mesec so v vsakem prostem trenutku delali punčke, se z njimi poigrali in pisali posvetila. Nastala je pisana paleta petdesetih punčk, ki so jih poimenovali, položili v darilno škatlo in jih odnesli oskrbovancem.

  • Božično-novoletna prireditev

Učenci 3. a in 3. b razreda, skupaj z mentoricama Natašo Šuštarič Bradač in Barbaro Hlebec, so pripravili božično-novoletno prireditev, ki bo v teh mrzlih zimskih dneh ogrela srca stanovalcem in zaposlenim v Domu starejših občanov Črnomelj. Pri snemanju prireditve so sodelovali vsi učenci. Vsak je dobil svojo vlogo, ki se jo je naučil na pamet in jo izvedel po svojih najboljših močeh. Snemali so v popoldanskih urah in se pri tem zelo zabavali.

Prireditev si lahko ogledate tudi vi.

Srečanje je bilo zelo čustveno obarvano, saj so se nas stanovalci zelo razveselili. Potekla je tudi kakšna solzica. Dogodek je bil nepopisno lep. 

Načrtovano sodelovanje z DSO Črnomelj je del šolskih aktivnosti, v sklopu razvijanja prostovoljstva in dobrodelnosti na OŠ Loka Črnomelj in ni plod enoletnega projekta. Gre za dolgoletno sodelovanje. Ponosni smo na naše male nadobudneže, ki so sposobni empatije do sočloveka in sprejemanja drugačnosti. Zaposleni na OŠ Loka se bomo še naprej trudili, da naše učence skupaj s starši vzgojimo v odgovorne in čutne ljudi, ki jim ni vseeno za sočloveka.

Koordinatorica sodelovanja Sonja Malnarič

Dostopnost