Skoči na glavno vsebino

V oktobru in novembru so v Centru za mlade Domžale razpisali fotografski natečaj POGLED 2021. Odziv je bil zelo dober, saj je na mladinskem fotografskem natečaju sodelovalo 218 avtorjev, prijavili pa so 1537 fotografij.

Pred kratkim so razglasili rezultate in razveseljivo je, da sta dva učenca OŠ Loka Črnomelj vsak v svoji kategoriji dosegla odlično tretje mesto v državi. Ivan Janežič ga je dosegel s svojo fotografijo z naslovom Led, in sicer na temo »Vijuge«, pri kateri so avtorji v svoj objektiv zaobjeli najrazličnejše vijuge, ki so jih videli okoli sebe.

Anja Tomanič pa se je prav tako uvrstila na tretje mesto s fotografijo Soba nesreče – ta pa je bila poslana v kategorijo proste tematike. Oba sta za svoj dosežek prejela medalji in priznanji.

To pa še ni vse. Boljše fotografije so bile sprejete na razstavo v centru v Domžalah – in z OŠ Loka Črnomelj so sprejeli kar 16 fotografij avtorjev Anje Tomanič, Ivana Janežiča in Jana Kotarja. Na razstavo pa so sprejeli tudi tri fotografije njihove mentorice Katarine Pavlakovič, seveda v kategoriji za odrasle. Skupno je bilo torej z OŠ Loka Črnomelj razstavljenih 19 fotografij! Razstavo si je mogoče ogledati v živo v Domžalah, a tudi virtualno.

Vse nagrajene in na razstavo uvrščene fotografije z naše šole si lahko ogledate v živo v vitrini pred šolsko knjižnico, lahko pa tudi virtualno v galeriji pod našim prispevkom.

Članom fotografskega krožka in mentorici Katarini Pavlakovič za izvrstne dosežke iskreno čestitamo.    

Literarno-novinarski krožek

Soba nesreče – Anja Tomanič – 3. mesto v kategoriji Prosto
Led – Ivan Janežič – 3. mesto v kategoriji Vijuge

Fotografije podelitve medalj in priznanj ter ostale fotografije, sprejete na razstavo natečaja:

Dostopnost