Skoči na glavno vsebino

Preteklo leto je bilo posvečeno pisatelju Josipu Jurčiču, ki je napisal prvi slovenski roman Deseti brat. Ob praznovanju Jurčičevega leta je Osnovna šola Ferda Vesela Šentvid pri Stični s sodelovanjem JSKD OI Ivančna Gorica v preteklem šolskem letu razpisala likovni natečaj z naslovom »Deseta dežela« za mlade do 17. leta starosti.
Ustvarjali naj bi po predlogi besedila omenjenega romana. Za natečaj so ustvarjali učenci 7. c razreda že ob koncu preteklega šolskega leta, rezultate natečaja in priznanja pa so bili objavljeni letos. Razveselila nas je novica, da je učenka naše šole Saša Kapš osvojila zlato priznanje, poleg tega pa tudi posebno nagrado. O njenem izdelku so v katalogu zapisali:
“Kolažna tehnika je uporabljena na neobičajen način. Avtorica ni izbrala kolažnega papirja, ampak dele papirja iz revij in tako poleg barvnih odtenkov kombinirala tudi teksturo, ki jo ima košček odtrganega papirja iz fotografije. S tem dobimo bogat preplet različnih rastrov in struktur.”

Izdelki so bili razstavljeni na OŠ Ferda Vesela, a žal ogled ni bil možen, zato si jih lahko ogledate v spletnem katalogu na povezavi: https://osfv.splet.arnes.si/files/2021/12/Deseta-dezela-katalog-2021.pdf
Saši iskrene čestitke in uspešno likovno ustvarjanje še naprej!
Mentorica Špela Vraničar

Dostopnost