Skoči na glavno vsebino

Četrti dan bivanja v Kavki smo šli v Nebesa. Prav zares, saj smo se med pohodom v vas Livek sprehodili mimo posestva družine Roš, kjer je na so urejeni luksuzni apartmaji. S smučišča smo občudovali razgled na Krn, Matajur, Kuk in idilične vasice v dolini. V vasi Livek je predstavljena bogata smučarska zgodovina tega kraja. Prve smuči, ki so jih uporabljali, so bile lesene, izdelovali pa so jih iz jesenovega lesa. Nazaj v dom smo se vrnili po gozdni poti in se seznanjali značilnosti rastlinstva in živalstva. 
Po kosilu in kratkem počitku je skupina 9. a spoznavala osnove prve pomoči in se preizkušala v oživljanju, učenci 9. b pa so streljali z lokom in ponovno dokazali, da smo devetošolci OŠ Loka Črnomelj odlični lokostrelci. Jan Kotar iz 9. a pa je dobil priznanje za trud, vztrajnost in izredne rezultate pri športnem plezanju, lokostrelstvu in pohodništvu.
Po večerji smo imeli poslovilno druženje, na katerem so se posamezne sobe predstavile z zanimivimi točkami, na katerih so sodelovale tudi učiteljice. Zabavni večer se je zaključil v sproščenem vzdušju in pričakovanju odhoda domov. 

Dostopnost