Skoči na glavno vsebino


Za nami je že 3. dan šolskega projekta Teden poezije. Učenci so danes prisluhnili radijski igri Saše Pavček Rumi in kapitan. Mlajši pa so prisluhnili zbirki Črvive pesmi. V torek so učenci PŠ Griblje in PŠ Adlešiči lahko zamenjali verz za bonbon. Ta akcija ustvarjanja poetičnega drevesa je bila učencem na vseh enotah zelo ljuba. Učenci PŠ Griblje so o tem celo napisali knjižničarki tako: “Ob tednu poezije smo tudi mi pisali rime za bonbone. Nekaterim je šlo hitreje, nekaterim pa ne. Imeli smo se zelo lepo in se zabavali.”

Učenci 1. in 2. razreda PŠ Adlešiči so se danes tudi preizkusili v iskanju skritega poeta. Okoli šole so iskali naloge na temo poezije. Ko so vse pravilno izpolnili, so s pomočjo rebusa odkrili skritega poeta. Kot pa se za iskanje zaklada oziroma skritega poeta tudi spodobi, jih je na koncu v učilnici pričakal sladki zaklad. Ob koncu so si zaželeli še več takih zanimivih uric v šoli.
Učenke knjižničarskega krožka so se potrudile pri ustvarjanju kulise ob koncu tedna poezije za nastop Trkaja in Igorja Sakside. 

Dostopnost