Skoči na glavno vsebino

Za nami je četrti dan šolskega projekta Teden poezije. Učenci od 1. do 6. razreda so danes razgibali telesa s pomočjo poezije, učenci od 7. do 9. razreda pa so razgibali svoje možgančke in pred sošolci pokazali svoje znanje.

Starejši so tako imeli možnost zmagati v kvizu, ki so ga izvedle učiteljice slovenščine pri pouku. Nekateri so tekmovali sami, nekateri razredi pa so se razdelili po skupinah in tako je tekmoval ves razred. Učenci od 4. do 6. razreda so danes združili poezijo s športom. Gibalne dejavnosti smo z učitelji obarvali poetično, tako so učenci pri štafeti opravljali eno nalogo iz branja poezije. Da, tudi to se da! Kaj pa igra “Ptički brez gnezda”? O seveda, tudi tukaj so naši učenci postali ptički s pomočjo poezije.

Učenci od 1. do 3. razreda so se celo dopoldne igrali raziskovalce v okolici šole. Vsaka skupina je morala izpolniti 10 nalog, da je našla skriti zaklad oz. skritega poeta. Naloge so se nanašale na pesnike, rime, sopomenke, ilustratorje zbirk pesmi in prepoznavanje portretov pesnikov. Učenci so se preizkusili v fizični hitrosti, glasnem in razločnem branju, pravilnem pisanju in razumevanju besedil.
Po razredih pa smo danes zaključili 4-dnevno branje poezije sošolcem. Vsako 3. šolsko uro so namreč izbrani učenci v svojem razredu vsem prebirali pesem.


Mlajši učenci so današnji dan pospremili z naslednjimi besedami: “Kako nam je fajn!”

Dostopnost