Skoči na glavno vsebino

Zelo smo veseli, da se je tudi OŠ Loka Črnomelj pridružila projektu zasaditve medovitih rastlin v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije. Medovite rastline omogočajo pašo in preživetje čebelam ter drugim opraševalcem, ki so ključni za ohranitev narave za prihodne rodove ter za prehransko varnost v svetu. 

V petek, 25. marca 2022, smo zato na šoli imeli prav poseben dan. Učenci 6. razreda so s pomočjo učiteljev uredili okolico šole, obrezali drevesa, pred vhodom šole postavili nove lesene klopi, izdelali nove lesene koše za smeti, spekli različna medena peciva (medeno torto, medeni kolač s slivovim džemom, medenjake …), spoznali delo čebelarja in zasadili drevesa, ki bodo krasila vhod šole. 

Simbolično zasaditev dreves (lipe – kot simbola slovenstva, bezga, češnje, akacije, katalpe) so v družbi šestošolcev in učiteljev naravoslovnih predmetov zasadili ravnateljica ga. Damjana Vraničar, pomočnica ravnateljice ga. Sonja Malnarič, ki je bila pobudnica projekta, ter čebelarja g. Vlado Avguštin in g. Dušan Milinkovič. 

Želimo si, da projekt sajenja medovitih rastlin postane tradicija in tako mlade in starejše ozavestimo o pomenu sajenja medovitih rastlin.  

Projektu sta se pridružili tudi obe podružnici Griblje in Adlešiči.  

Ob tem bi se g. ravnateljici in njeni pomočnici radi zahvalili za pomoč in podporo pri izvedbi projekta, čebelarjema g. Avguštin in g. Milinkovič za izčrpno in poučno predstavitev dela čebelarja pri nas in po svetu ter učencu Niku Šterku za podarjene sadike dreves.  

Naravoslovni aktiv

Dostopnost