Skoči na glavno vsebino

V torek, 12. 4. 2022, je v novi športni dvorani OŠ Žiri potekal finale v košarki za starejše deklice med ekipami domačink, II OŠ Rogaška Slatina in našo OŠ Loka Črnomelj. Prvi dve omenjeni ekipi sta takšnih finalnih tekmovanj že vajeni, medtem ko je bila za našo ekipo to čisto prva tovrstna uvrstitev v omenjeni kategoriji. Po nagovoru ravnatelja šole, g. Žaklja, se je začela otvoritvena tekma med OŠ Žiri in II OŠ Rogaška Slatina, ki jo je po preobratu v zadnji tretjini dobila slednja.

OŠ Loka Črnomelj je v 2. tekmi igrala proti II OŠ Rogaška Slatina. Tekmo so bolje odprle naše deklice, vendar so zgrešeni prosti meti in polaganja na naši strani ter visoka uspešnost meta za tri točke pri nasprotnicah kmalu prevesili rezultat v njihovo korist. Kljub veliki želji se je prednost vztrajno večala, tako da je naša ekipa to tekmo izgubila s precejšnjo razliko. II OŠ Rogaška Slatina si je tako že zagotovila naslov državnih prvakinj!

Zadnja, tretja tekma, ki je odločala o končnem drugem mestu, je bila med našo ekipo in OŠ Žiri. Tudi v tej tekmi je bilo precej napak v naši igri, met pa nikakor ni stekel. Na koncu je rezultat znašal 58 : 37 za OŠ Žiri. Kljub razočaranosti naših deklic po dveh porazih pa je seveda tretje mesto v državi odličen rezultat, ki ga bomo težko ponovili.
Iskreno čestitam vsem deklicam, ki so se borile v finalu! Zahvaljujem se vsem, ki so kakor koli pomagali pri organizaciji in izvedbi košarkarskih tekmovanj OŠ Loka Črnomelj, tako pri starejših deklicah kot dečkih, saj so tudi oni dosegli zavidljivo uvrstitev – 2. mesto v polfinalni skupini Zahod 2A, kar nas uvršča med 8. in 16. mesto v državi. Največja zahvala pa gre zagotovo ŽKK Črnomelj in KK Kolpa, saj brez delovanja obeh klubov takšnega uspeha ne bi bilo. Obenem bi tako deklice kot dečke povabil k vpisu v košarkarski klub – če upoštevamo, da vsaj polovica naših šolskih ekip ne trenira košarke, zlahka ugotovimo, da imamo še precej rezerve. 

Za OŠ Loka Črnomelj so v finalu nastopale:

(od leve proti desni)

spredaj: Katarina Šolar, kapetanka Eva Gorše, Ema Absec, Katja Adlešič, Eva Škonja
zadaj: Larisa Pezdirc, Teja Rožman, Nina Bunjevac, Pia Stopar, Nuša Butala, Maša Hutar, Tjaša Dragoš.

Utrinki med tekmami (foto KZS in OŠ Žiri):

Rezultati tekem:
OŠ Žiri – II OŠ Rogaška Slatina  47 : 52 (21 : 11, 17 : 19, 9 : 22)II OŠ Rogaška Slatina – OŠ Loka Črnomelj  53 : 30 (20 : 10, 14 : 12, 19 : 8)OŠ Žiri – OŠ Loka Črnomelj  58 : 37 (16 : 16, 24 : 11, 18 : 10)

David Štefanič, vodja ekipe in mentor krožka košarke

Dostopnost