Skoči na glavno vsebino

V cerkvici Sv. Duha nas je obdajal duh ustvarjalnosti učencev OŠ Loka Črnomelj.  V sredo, 13. 4. 2022, smo namreč imeli odprtje razstave LIKOVNI UTRINKI IZ PRETEKLOSTI NA OŠ LOKA ČRNOMELJ. To je bila prva iz sklopa štirih prireditev, ki smo ga poimenovali Mozaik umetniškega ustvarjanja. S tem smo počastili težko pričakovani trenutek, ko smo na OŠ Loka Črnomelj podpisali pogodbo o gradnji nove šole. Kljub težkim pogojem dela smo ostali ustvarjalni in povezani med seboj.

Razstava je za ogled odprta do 10. maja 2022. Na njej so razstavljeni izdelki likovnega krožka OŠ Loka Črnomelj, nastali med letoma 1980 in 1992 pod mentorstvom Bogomirja Jakše.

Na prireditvi so spregovorili: učiteljica likovne umetnosti Špela Vraničar, ravnateljica Damjana Vraničar, akademski slikar Robert Lozar in župan Andrej Kavšek. Na odprtju sta med drugimi nastopili tudi devetošolki Nuša Butala in Sara Majerle z lastnima skladbama. Nuša Butala je na kitaro zaigrala Neorenesančni ples – skladbo, ki jo je napisala za tekmovanje Glasbena Olimpijada. Devetošolka Sara Majerle pa je na flavto zaigrala lastno skladbo Misteriozni metulj. Tudi ta skladba je nastala za tekmovanje Glasbena Olimpijada. Na njem sta obe učenki pod mentorstvom učiteljice Helene Banovec dosegli lep uspeh – Nuša zlato, Sara pa srebrno priznanje.

Članice pevskega zbora in solistka Špela Brinc so zapele del otroške glasbene pravljice Kresniček z naslovom Ta moja lučka. Prireditev je vodila Anja Tomanič.

Za sodelovanje na odprtju razstave se zahvaljujemo vsem nastopajočim in mentorjem, pa tudi JSKD Črnomelj.

Dostopnost