Skoči na glavno vsebino

Na slavnostni podelitvi v Kulturnem domu Kamnik je v torek, 24. 5. 2022, prejela OŠ Loka naziv »JUNAKI NAŠEGA ČASA« – za aktivno spodbujanje učencev k prostovoljstvu in za zagotavljanje mentorske podpore njihovemu delu.  Kaj vse smo na šoli počeli v ta namen, si lahko preberete in ogledate v članku na povezavi https://www.os-loka-crnomelj.si/2022/05/05/natecaj-junaki-nasega-casa/.

Naziv, z namenom razvoja in promocije prostovoljstva med mladimi, podeljuje Slovenska filantropija zavodom, ki poleg tega zagotavljajo strokovno mentorstvo in koordinacijo dela mladih prostovoljcev. Čeprav je bilo delovanje mladih prostovoljcev zaradi upoštevanja ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusnih okužb tudi letos bolj omejeno, smo se učenci in njihovi mentorji angažirali in izpeljali številne prostovoljske aktivnosti in navdihujoče prostovoljske zgodbe. Letos so naziv podelili petindvajsetim vzgojno-izobraževalnim zavodom.

Naziv za leto 2021 so prvič pridobili 4 vzgojno-izobraževalni zavodi: OŠ Franceta Bevka (Ljubljana), OŠ Janka Ribiča (Cezanjevci), OŠ  Lovrenc na Pohorju in mi, OŠ Loka (Črnomelj).  Te šole smo pridobile tudi zastavo. 21 vzgojno-izobraževalnih zavodov je naziv potrdilo.  Več o podelitvi in prejemnikih si lahko ogledate na spletni strani https://www.prostovoljstvo.org/junaki-nasega-casa-2022 .

Iskreno pa smo veseli, da je ta naziv že drugo leto pridobila tudi Občina Črnomelj, za kar ji iskreno čestitamo. Posamezno dobrodelno dejanje je kot kamenček v ogromnem mozaiku. Na šoli smo prepričani, da bomo skupaj z lokalno skupnostjo še naprej razvijali prostovoljstvo in ustvarjali čudovit mozaik.

Sonja Š. in Sonja M.

Dostopnost