Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 6. 10. 2022, so učenci 5. razreda na igrišču pri podružnični šoli v Adlešičih aktivno sodelovali pri izvedbi programa JUMICAR – KOLESARČKI, ki ga podpira in financira Občina Črnomelj.

Program je zajemal predavanje o varnosti v prometu in vodeno vožnjo s kolesi po postavljenem cestnem poligonu s prometnimi znaki in semaforji. Po uspešno opravljenem poligonu so učenci z učitelji pridno vadili vožnjo s kolesom v prometu, po trasi, kjer so naslednji dan opravljali kolesarski izpit.

Kolesarski izpit je v petek, 7. 10. 2022, uspešno opravilo 47 učencev.

Hvala staršem za pripeljana kolesa, predsedniku KS Adlešiči, ki nam je omogočil shranjevanje koles v Domu krajanov in policistu Antonu Čadoniču za aktivno sodelovanje pri opravljanju dejavnosti.

Z uspešno opravljenim kolesarskim izpitom sme otrok samostojno voziti kolo v prometu, seveda pa še ni sposoben dobro obvladovati prometno bolj zahtevnih ali zanj novih situacij. Pomembno je, da se starši otrok tega zavedajo ter da otroka vsaj v začetku večkrat spremljajo pri vožnji kolesa in ga vzpodbujajo k uporabi čelade.

                                                                                                              Marjetka Žunič

Dostopnost