Skoči na glavno vsebino

Vstopili smo v mesec oktober, ki je že tradicionalno mesec požarne varnosti. Prav je, da se o požarni preventivi in pomenu gasilcev, naravnih nesrečah, ognju itd. pogovarjamo tudi v šoli. In na OŠ Loka Črnomelj smo si umislili projekt Teden požarne varnosti. V šolskem letu 2022/2023 ga bomo izvedli v februarju, in sicer od 13. do 17. 2. 2023.

Tudi tema nagradnega natečaja, ki ga razpisuje Ministrstvo za obrambo, je letos »NARAVNE IN DRUGE NESREČE – POMOČ POTREBUJEMO VSI!«.

Vabimo vas, da skupaj s svojimi učenci sodelujete na natečaju, ki bo potekal na šolski ravni. Učenci lahko pri pouku ali doma izdelujejo risbe v različnih tehnikah, lahko tudi preko računalnika,  napišejo spis ali pesmico o kakšnem svojem doživetju, srečanju z gasilci. Še najbolj bi bili veseli kratke poučne zgodbe na temo požarne preventive, po kateri bi lahko izdelali kamišibaj, PPT-animacijo, animacijo zaustavljenih gibov – “stop motion” … Poleg teme nagradnega natečaja se lahko osredotočite na številko 112, ki ima svoj dan 11. 2.

Najboljše likovne izdelke bomo razstavili v šoli. Izbrane literarne prispevke (spisi ali pesmice) bomo uporabili v kulturnem programu, objavili pa jih bomo tudi v priložnostnem glasilu.

Izdelke posredujte do petka, 27. 1.2023. Literarne in foto izdelke mi pošljite na mail:  sonjamal@os-loka-crnomelj.si,  likovne izdelke pa pregledamo na vaših lokacijah. 

Vsak izdelek naj bo opremljen z naslednjimi podatki: naslov izdelka, ime in priimek avtorja, razred, ime in priimek mentorja. 

Izdelke bomo poslali tudi na nagradni natečaj, ki ga razpisuje Ministrstvo za obrambo in jih v tednu požarne varnosti razstavili na vseh lokacijah, kjer se boste priključili projektu.

Želimo vam veliko uspeha pri ustvarjanju.

Sonja Malnarič z ekipo mentorjev DMG

Dostopnost