Skoči na glavno vsebino

V soboto, 12. 11. 2022, je v novomeški dvorani Marof potekalo področno prvenstvo v košarki za starejše deklice. OŠ Loka Črnomelj je tekmovala v skupini B, v kateri je z zmagama nad OŠ Center in OŠ Šmihel zasedla prvo mesto in napredovala v polfinale, kjer je prav tako premagala ekipo OŠ Drska. V finalu se je pomerila z deklicami OŠ Grm, ki so bile bolj razpoložene in nas premagale z rezultatom 54 proti 37. Tri prvouvrščene ekipe napredujemo v nadaljnji krog tekmovanja. Najboljša strelka prvenstva je postala Daša Černe iz OŠ Grm (skupno 58 točk). Veseli pa dejstvo, da je kljub “festivalu” zgrešenih prostih metov naslednja tri mesta najvidnejših strelk zasedla naša šola (Teja Rožman 45 točk, Ema Absec 32 točk, Pia Stopar 28 točk).

Vsem igralkam naše šole čestitam za borbeno igro in trud (odigrale so kar štiri tekme) ter seveda uvrstitev v četrtfinale DP. Nastopile so: Teja Rožman, Pia Stopar, Nina Bunjevac, Ema Absec, Katarina Šolar, Larisa Pezdirc, Katja Adlešič, Zoja Dragoš, Zala Grdešič in Tisa Bat. 

Redni del tekmovanja (vrstni red):

Skupina A

1. OŠ Grm

2. OŠ Drska 

Skupina B

1. OŠ Loka Črnomelj

2. OŠ Center 

3. OŠ Šmihel

Polfinale

OŠ Drska – OŠ Loka Črnomelj 10 : 37

OŠ Grm – OŠ Center 47 : 10

Za tretje mesto

OŠ Drska – OŠ Center 28 : 18

Finale

OŠ Grm – OŠ Loka Črnomelj 54 : 37

Več informacij na spletni strani Zavoda NM https://sport.znm.si/sport-mladih/tekmovanja-os/podrocna-tekmovanja/kosarka/rezultati

Mentor krožka košarke David Štefanič

Dostopnost