Skoči na glavno vsebino

 Polepšati dan in pričarati nasmeh na obraz sočloveka sta dve izmed načel učencev  in mentorjev interesne dejavnosti vitezov dobrodelnosti in prostovoljstva  na naši šoli. Včeraj smo ju več kot odlično realizirali ob obisku DSO Črnomelj. Stanovalcem doma smo pripravili prireditev ob kulturnem prazniku, ob tem pa nismo pozabili tudi na praznik zaljubljencev.  Prireditev je potekala v sklopu naše pobude za spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja ter pozitivnih medsebojnih odnosov, hkrati pa smo jo pripravili z namenom, da bi stanovalcem omogočili doživetje kulture in umetnosti ter jih popeljali v spomine na preteklost, ko so bili prvič zaljubljeni.

Veselje ob obisku je bilo očitno, saj so nas pričakali z nasmehom na obrazu. Po uvodnem nagovoru učenk smo se predstavili s kulturnim programom, ki je vključeval belokranjske pesmi, recitacije Prešernovih pesmi in različne avtorje ljubezenskih pesmi, ples ter glasbene točke na klavirju, saksofonu in trobenti. Za zaključek nam je Žiga zaigral na harmoniko, s stanovalci pa smo skupaj tudi zapeli. 

Stanovalci so se odzvali z navdušenjem. Na tako čudovit dan jih bodo spominjale tudi pesmi Ferija Lainščka, ki smo jih kot presenečenje pripravili zanje, učenci pa so se po končani predstavitvi poleg klepeta s stanovalci razveselili tudi bonbonov in piškotov.  

Veseli in prepričani, da smo s tem obiskom naredili nekaj dobrega za našo skupnost ter hkrati izkazali spoštovanje in hvaležnost do naših starejših občanov, smo se peš odpravili nazaj v šolo.

Mentorice Sonja Malnarič, Marjetka Žunič in Sonja Štefanič se zahvaljujemo vsem vitezom, ki so nastopili v programu.

Da pa lahko tudi vi začutite utrip kulturnega programa, je s spretno uporabo fotoaparata poskrbel učenec foto krožka Antonio Perak.

Dostopnost