<![CDATA[Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo.
Javnosti se predstavlja pomen kmetijstva in čebelarstva ter se spodbuja k pravilni in zdravi prehrani. Ozavešča se pomen živilsko-predelovalne industrije. Posebno pozornost pa naj bi se namenilo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.
Naša šola je v zajtrk vključila lokalne pridelovalce:
- kruh – pekarna Krajcar,
- mleko – kmetija Štrucelj,
- maslo – Ljubljanske mlekarne (nimamo lokalnega),
- med – Vajda
- jabolka – kmetija Škof.
Izvedli smo različne dejavnosti, s katerimi smo učencem predstavili pomen zdrave domače hrane, pridelane v lokalnem okolju, in zdravega načina življenja.
V sklopu omenjenega projekta smo v tednu od 14.-18. novembra izvedli še druge dejavnosti, in sicer:
- 9. razred je obiskal Kmetijsko šolo Grm in biotehniško gimnazijo Novo mesto,
- 2. in 3. triada si je ogledala sadjarsko razstavo v pastoralnem centru Črnomelj,
- 6. razred je obiskal Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Novo mesto.
]]>