Dvorana Marof je danes, 31. 1. 2020, gostila področno prvenstvo v košarki za mlajše dečke. OŠ Loka Črnomelj je nastopila v skupini A. Tekmo proti OŠ Bršljin je izgubila (23:40), nato pa premagala OŠ Toneta Pavčka (29:23), kar je zadostovalo za polfinale z neporaženo ekipo skupine B, OŠ Grm. Naši fantje so v tej tekmi naredili precej osnovnih napak, a se favoritom kljub temu zelo dobro upirali in izsilili podaljšek, v katerem je bila OŠ Grm premočna in na koncu zasluženo zmagala (46:36). Sledil je boj za tretje mesto proti OŠ Metlika, ki nas je ‘povozila’ z 21 točkami razlike (46:25). Očitno nam je tekma proti OŠ Grm vzela preveč moči …

Kljub vsemu smo lahko s končnim četrtim mestom zelo zadovoljni, saj je bilo nekaj članov ekipe odsotnih zaradi bolezni. Najboljši strelec naše ekipe in skupno drugi strelec prvenstva je bil Nejc Kapele, dosegel je 60 točk.

Prvenstvo je osvojila OŠ Grm pred OŠ Bršljin (41:29). Več najdete na povezavi.

OŠ Loka so zastopali: Nejc Kapele, Jan Bunjevac, Klemen Klepec, Lan Domitrović, Domen Čurk, Josip Pršlja, Gal Jože Čadonič, Patrik Totter, Tadej Jerčinovič, Nik Vrščaj, Rok Bahor in Jurij Matkovič.

Mentor krožka košarke, David Štefanič