Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 6. februarja 2020, smo učenci in učitelji OŠ Loka Črnomelj nastopali na kulturni prireditvi, ki je potekala v Domu starejših občanov v Črnomlju.

Deklamatorji Alojz Hudelja, Sonja Malnarič in David Štefanič so na čudovit način interpretirali Prešernove pesmi, ki jih je v scenarij umestila Maja Špringer. Program sta popestrili mladi pevki, četrtošolka Lina Rožman in devetošolka Eva Samarin Šterk, ki sta zapeli ob spremljavi mojstra na kitari, Zdravka Kuniča, nekaj belokranjskih in modernih pesmi.

Da je bil program še bolj razgiban, je odplesala hip-hop skupina Destiny´s Child, ki sicer trenira to zvrst plesa pri mentorju Simonu Cerjaku v Plesnem studio Novo mesto.

Program je potekal v okviru bližajočega se kulturnega praznika. Direktorica DSO, ga. Valerija Lekič Poljšak, je ob koncu našega programa povedala nekaj besed o ustanovitvi doma pred 32. leti. Glavni namen prireditve pa je bila predaja ključa direktorici za avtomobil, ki bo namenjen večji mobilnosti starejših v črnomaljski občini, v projektu Senior. Direktorica je k mikrofonu povabila črnomaljskega župana, g. Andreja Kavška, ki je povedal, da je občina Črnomelj že od vsega začetka podpirala ta projekt. Pri tem pa so sodelovala tudi razna društva, kot recimo Društvo upokojencev Črnomelj, Društvo invalidov Črnomelj, kot projektni partner pa Lions klub Podzemelj Bela krajina.

Ob koncu prireditve sta po predaji ključa na parkirišču pri DSO zaigrala venček narodno-zabavnih viž osmošolca Tadej Klevišar s harmoniko in Žan Plut s kitaro. Sledila je še skupinska fotografija vseh nastopajočih in sodelujočih pri projektu. Potem pa smo se vrnili v jedilnico doma, kjer so nas zaposleni vljudno pogostili z jedačo in s pijačo.

Oskrbovancem doma smo tako popestrili popoldan s pesmijo, plesom in lepo besedo, oni pa so bili našega obiska in sodelovanja zelo veseli. Obljubili smo jim, da se ob kakšni priložnosti se srečamo.

Ekipa nastopajočih OŠ Loka v DSO

Foto: Vesna Malnarič, Božo Vidmar

Dostopnost