Skoči na glavno vsebino

Prejšnji teden nas je razveselila novica, da se je na 31. Župančičevi frulici med pet najboljših osnovnošolskih pesnikov uvrstila Zara Kavčič, devetošolka OŠ Loka Črnomelj. Zara je bila letos uspešna na vseh literarnih natečajih, na katerih je z mentorico Majo Kunič sodelovala, Župančičeva frulica pa je za nadarjeno devetošolko češnja na torti.

A to še ni vse: med pet najboljših srednješolskih pesnikov sta se uvrstila tudi dva nekdanja učenca OŠ Loka Črnomelj: Vid Kavčič in Asia Prijanovič. Pri svojem pesnjenju oba še vedno sodelujeta z mentorico Majo Kunič. Vid je dijak 3. letnika Gimnazije Bežigrad, Asia pa obiskuje 1. letnik Gimnazije Poljane. Takšnih srednješolskih pesnikov, nekdanjih učencev, je še več. Lepo je, da so še vedno povezani s svojo nekdanjo osnovno šolo in da napredujejo v svojem pesniškem izražanju.

Zdaj je pred nami še sklepna prireditev Župančičeve frulice, na kateri bodo razglasili najboljšega osnovnošolskega in srednješolskega pesnika. Prireditev bo potekala 11. junija 2021. Držimo pesti za vse tri naše finaliste!

Mladim pesnikom in njihovi mentorici iskrene čestitke.

Dostopnost