Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši.

Danes, 7. 6. 0221,  smo prejeli skenirane ovrednotene preizkuse NPZ.

Tudi vi lahkodoma preko računalnika, kode in EMŠA pregledate rešene in točkovane naloge svojega otroka. Bodite pozorni in preglejte, da otroka niso prikrajšali pri točkovanju. Če so, naj otrok sporoči učitelju predmeta do srede, 9. 6. 2021. Lahko tudi sami stopite v kontakt z učitelji.

Čas za vnos popravkov imamo le do četrtka, 15. 6. 2021, dopoldne. Nam bodo nato sporočili spremembe dosežkov in statistične podatke šole in države. Interpretacije bodo opravili predmetni učitelji.

Državna povprečja bodo (po popravkih) približno 55 % pri slovenščini, 51 % pri matematiki in 67 % pri angleščini. Razpršenost je največja pri angleščini (ekstremno visoki in nizki dosežki) najnižja pa pri slovenščini (zelo visoki in nizki rezultati so redki).

Ker so bili testi različno težki, predmetov ne moremo primerjati med sabo.

Publikacijo »Informacije za učence in starše« in NPZ  ter naloge preteklih let najdete na spletnih straneh Rica  http://ric.si. Učenci bodo v 9. razredu ponovno pisali preizkuse iz slovenščine in matematike, izbor »tretjega« predmeta pa bo znan prvi šolski dan. – 1. 9. 2023.  

Dostopnost