Skoči na glavno vsebino

Prvošolci in drugošolci Podružnične šole Adlešiči ter učiteljica smo bili v tem šolskem letu vključeni v projekt na področju prometne vzgoje – Pasavček. Izvajali smo ga pod okriljem Sektorja za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v okviru Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa.

Osnovni namen projekta Pasavček je spodbuditi dosledno in pravilno uporabo otroških varnostnih sedežev in pripetost otrok med vožnjo. Slogan projekta je Red je vedno pas pripet.

Učenci so v tem šolskem letu spoznali okolico šole (predvsem prvošolci). Spoznali so varne in nevarne dele šolske poti. Ogledali so si prometne znake in talne označbe v okolici šole ter izdelali maketo tega področja.

Na začetku šolskega leta nas je obiskal policist in nas poučil o pravilnem vedenju v prometu. Odpravili smo se na sprehod in ponovili pravila varnega prečkanja ceste.

Učenci so spoznali lik Pasavčka. Spoznali so, da lahko zavarujejo svoje življenje tako, da so v avtobusu oz. avtu privezani z varnostnim pasom in da morajo do višine 150 cm sedeti v otroškem varnostnem sedežu. Pri tem morajo biti pravilno pripeti. Dobra motivacija in spodbuda za večjo uporabo otroških varnostnih sedežev in boljšo pripetost so bile tudi štampiljke Pasavček, zbirni kartončki, tatuji, blokci in knjižna kazala s Pasavčkom.

Za ves trud, ki smo ga vložili v ta projekt, smo bili nagrajeni s priznanji in praktičnimi obeski.

Mentorica projekta: Tadeja Kuzma

Dostopnost