Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 26. 5. 2022, je na igrišču za športno dvorano OŠ Mirana Jarca v Črnomlju v organizaciji JSKD OI Črnomelj potekal dolgo pričakovani zborovski dogodek – območni zborovski BUM, na katerem je nastopilo okoli 300 mladih pevcev in pevk, med njimi tudi vsi pevski zbori naše osnovne šole – Mladinski pevski zbor pod vodstvom Majde Veselič, Otroški pevski zbor pod vodstvom Helene Banovec, Otroški pevski zbor Čebelice pod vodstvom Anice Butala in Otroški pevski zbor Kresničke podružnične šole Adlešiči pod vodstvom Majde Veselič. Za klavirsko spremljavo sta poskrbela Andrej Kunič in Anica Butala, pri dirigiranju pa so se zvrstile zborovodkinje sodelujočih pevskih zborov.

Na prireditvi so pevci skupno zapeli program novejših domoljubnih pesmi in nekaj znanih zimzelenih, pri katerih so skupaj z mladimi pevci zapeli tudi obiskovalci.

Posebno pozornost so organizatorji namenili naši spoštovani zborovodkinji Majdi Veselič, ki je v letih svojega delovanja vzgojila številne pevce in se s svojimi pevskimi zbori udeležila vseh zborovskih revij, od prihodnjega šolskega leta naprej pa bo naše pevce spremljala in podpirala z obiskom nastopov in koncertov.

Zadovoljni in veselih src smo domov ponesli spomin na prelep dan, poln petja in druženja, ki bo v nas odmeval še dolgo in zbujal željo po novih nastopih.

Več o samem dogodku si preberite in oglejte še na spletni strani Radia Odeon.

Helena Banovec

Dostopnost