Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 13. 6. 2022, so imeli najuspešnejši učenci osnovnih šol in glasbene šole v občini Črnomelj sprejem pri županu pod lipami na Gričku. To so bili učenci druge in tretje triade, ki so letos dosegli najvidnejše uspehe – zlata, srebrna, diamantna priznanja, vidnejše rezultate na različnih natečajih kot tudi izjemne športne dosežke. Povabljeni so bili tudi devetošolci, ki so bili odlični vseh devet let, kar je prav tako velik dosežek.

Z OŠ Loka Črnomelj se je sprejema udeležilo 29 najuspešnejših učencev:

– šestošolci: Dan Šuštarič, Izak Weiss, Ema Kozan, Izabela Štrucelj,

– sedmošolke: Iva Kapele, Daša Jelenič, Zara Štefanič, Saša Kapš,

– osmošolci: Špela Brinc, Gal Špec, Špela Imširovič, Sara Weiss,

– devetošolci: Anja Tomanič, Nejc Kapele, Sara Majerle, Neja Žabčič Grabrijan, Semina Bajrić, Lucija Šimec, Nuša Butala, Eva Štukelj, Maša Hutar, Maruša Kapele, Sara Selakovič, Rok Bahor, Nuša Hrelić, Hana Mušič, Ana Malerič, Ivan Janežič, Eva Gorše.

V začetku je vse povabljene nagovoril župan Občine Črnomelj, g. Andrej Kavšek. Nato je vsakemu učencu čestital in mu izročil darilo: nahrbtnik z znakom črnomaljske občine. V njem je bila lesena spominska ploščica z vgraviranim datumom sprejema pri županu in napisom: »Pogumno in vztrajno naprej«. Vsak je prejel tudi zapestnico z okrasno leseno ploščico, na kateri je zapisano: »Bistra glava«.

Sledilo je skupinsko fotografiranje, nato pa sproščen pogovor ob pici in soku. Ponosni smo na svoje najuspešnejše učence – kar veliko jih je. Upajmo, da bodo – kot piše na leseni spominski ploščici – stopali pogumno in vztrajno naprej po svoji poti, da bodo s pomočjo mentorjev še naprej razvijali svoje talente. Zagotovo bomo za marsikoga od njih še slišali.

Literarno-novinarski krožek

OŠ Loka Črnomelj

Dostopnost