Skoči na glavno vsebino

V petek, 12. maja 2023, smo na OŠ Loka Črnomelj gostili pravljičarko, pisateljico, pesnico in prevajalko Anjo Štefan. To ni bilo navadno srečanje, ampak zaključek Bralne značke v šolskem letu 2022/2023.  

Srečanje z Anjo Štefan je potekalo v dveh delih, najprej pa nas je nagovorila učenka 6. razreda, Lara Pezdirc, ki nam je predstavila uspehe naših učencev v branju in napovedala uro z Anjo Štefan. 

V prvem delu je gostja 211 mladim bralcem od 1. do 5. razreda, ki so dokončali Bralno značko, na igriv in hudomušen način predstavila nekaj svojih pesmic, ugank, prisluhnili smo tudi uglasbeni pesmici. Učenci so prisluhnili ljudskim pravljicam. 

V drugem delu so prisostvovali učenci od 6. do 9. razreda, teh je bilo 45. Za gostjo so imeli nekaj vprašanj o njenem ustvarjanju in z veseljem so prisluhnili njenemu pripovedovanju ljudskih pravljic. Imeli smo to čast, da smo prvi prisluhnili tudi estonski ljudski pravljici o vragu.

Po obeh dogodkih je Anja Štefan požela bučen aplavz, sledilo je še spominsko fotografiranje z zlatimi bralci. V šolskem letu 2022/2023 imamo na OŠ Loka Črnomelj 11 zlatih bralcev. 

Zaključek Bralne značke je bil letos za vse priložnost, da se odločijo brati še naprej. Morda pa se našim uspehom naslednje leto pridruži še kdo, ki do sedaj ni sodeloval.

Hvala gostji, Anji Štefan, za prijetno druženje in tekmovalcem Bralne značke za vztrajno branje. Veliko zahvalo si zaslužijo tudi naši mentorji branja, ki učence vzpodbujajo in motivirajo za branje. Veliko vlogo pa imajo seveda tu tudi starši, ki so prvi v življenju naših učencev, ki so vzgled in prenašajo vrednote branja na svoje otrokem. Vsi opravljate čudovito nalogo in vzpodbuda za branje je otrokom čudovita popotnica za celo življenje.

Dostopnost