Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 7. 12. 2023, smo odšli na skoraj že tradicionalno decembrsko likovno ekskurzijo. Tokrat smo obiskali Ljubljano. 

Pot nas je vodila skozi Novo mesto, saj smo na OŠ Grm najprej pojedli kosilo, pridružili pa so se nam tudi njihovi učenci likovnega snovanja, nemščine in zgodovinskega krožka z učitelji Nino, Petro in Urošem. 

V Ljubljani smo najprej imeli voden ogled po prenovljeni Cukrarni, kjer smo si ogledali 35. grafični bienale in nekaj krajših razstav. Spoznali smo tudi zgodovino same zgradbe, ki nas je očarala s svojo velikostjo in prostornostjo. S svojim obiskom nas je presenetil tudi ravnatelj. 

Po ogledih smo jo mahnili na ljubljanski grad in ko smo prisopihali na vrh, se nam je odprl razgled na praznično okrašeno Ljubljano. Sprehod smo nadaljevali po ljubljanskih ulicah in trgih ter se končno prebili do Prešernovega trga in Čopove ulice. Mesto je eno redkih, ki je okrašeno z ozadjem umetniškega koncepta. Letošnja postavitev ima naslov “Mi smo oni” in nas spominja na vesolje. 

Bil je čas za večerjo in kasneje še za kakšen nakup. Zbrali smo se pri novoletni smrekici, ki jo letos imenujejo Tina, in mimo NUK-a ter Križank prispeli do avtobusa. Na njem smo si zapeli, da nam je pot hitreje minila. 

Umetniško obarvan popoldan nam je pustil nekaj novega znanja in veliko lepih doživetij. 

Mentorica Špela Vraničar

Dostopnost