Skoči na glavno vsebino

Zjutraj smo se spet prebudili v lep, sončen dan. V dopoldanskem času so naši gostje spoznavali življenje na naši šoli in v njeni okolici. Učenci so se udeležili dveh ur pouka v razredih svojih gostiteljev, učitelji pa so si ogledali učno uro matematike v sedmem in uro učenja števil v prvem razredu. Nato so učenci imeli sprostitvene dejavnosti – igranje odbojke, kreativno delavnico tervožnjo s kolesi in skiroji na pumptracku. Učitelji pa so si ogledali gradbišče naše nove šole, sprejeli pa sta jih tudi ravnateljici sosednjega vrtca in srednje šole ter jim predstavili svoje prostore in delo. 

Po kosilu pa smo se odpravili na ogled Črnomlja in okolice. Gospod Janez Weiss nas je sprejel v črnomaljskem muzeju in nam na zanimiv način predstavil zgodovino našega mesta. Zatem smo odšli še do črnomaljske zakladnice, kjer smo se skupaj z gospo Bojano Klobučar še bolje spoznali z Belo krajino in vsem, kar ponuja. 

Po krajši osvežitvi in nakupu spominkov pa smo odšli na krajši sprehod skozi gozd do ribnika v Kanižarici. Tam smo ob uživanju v naravi in sproščenem klepetu počakali na starše. Vsi smo bili že kar malce žalostni, saj smo vedeli, da se naslednji dan naši gostje odpravljajo domov, a vseeno veseli v pričakovanju še zadnjega skupnega večera. 

Dostopnost