Skoči na glavno vsebino

No, pa nam je končno uspelo! V lanskem šolskem letu smo bili uspešni na razpisu za evropske projekte Erasmus+ in v letošnjem smo veselo začeli izvajati dejavnosti. 

S projektom si želimo povečati poznavanje in tudi zavest o naši kulturi in tradiciji – to pa bomo spoznavali s pomočjo sodobne tehnologije. Na ta način si želimo izboljšati tudi znanje naših učencev in zaposlenih na tem področju. 

V načrtu imamo 5 mobilnosti zaposlenih na tečaje na temo digitalnih tehnologij z različnih področij. Eno izmed teh je na temo inkluzije, ki je za našo šolo tudi pomembno področje, saj imamo veliko učencev iz različnih kulturnih okolij. 

Z učenci pa smo si projekt zamislili kot raziskavo in nato snemanje promocijskega videa o Beli krajini – skozi delo bomo spoznavali različne računalniške in mobilne aplikacije in programe za pisanje scenarija, ustvarjanje predstavitev, montažo posnetkov, deljenje rezultatov in komunikacijo med udeleženci. Učenci bodo med šolskim letom tudi spoznavali našo kulturo in tradicijo pri raznih interesnih dejavnostih in izbirnih predmetih. Svoje udejstvovanje bodo posneli, vse skupaj pa nato predstavili na obeh mobilnostih – naredili bomo powerpoint predstavitev o Beli krajini in video, ki ga bomo pokazali tudi našim učencem in ga objavili na naši spletni strani. Poleg tega pa bomo gostiteljem predstavili nekaj naših tradicionalnih plesov, pesmi, značilnih jedi … Vključili bomo tudi predstavitev naše umetnosti, poezije tipičnih motivov, vzorcev … – vse to bomo naredili in se naučili do mobilnosti. Na mobilnosti pa bodo nato gostitelji nam predstavili delček svoje kulture, kar bomo prav tako posneli, naredili še en video z vsake mobilnosti in ju nato delili in pokazali doma. 

Dostopnost